Videoita

Mervi Katainen, nro 693 - joukkuepelaaja Espoon kaupunginvaltuustoon

Politiikka on ennen kaikkea joukkuepeliä. Joskus kuitenkin tarvitaan niitä, jotka laittavat pallon maalin vähän vaikeammastakin paikasta. Olen käytettävissä Kokoomuksen joukkueessa Espoon kaupunginvaltuustoon.

Video on kuvattu toukokuussa 2021.
Local elections coming up on June 13th

This video is especially for you, who live in Espoo and speak some other language than Finnish or Swedish as your first language. If you are a resident in a Finnish municipality, you have the right to vote in local elections. You don't have to be a Finnish citizen. Check it out, what it means!

The video was recorded in May 2021.
Tukijoiden hissipuhe Merville

Tukijat ovat ehdokkaalle suuri voimavara. He kannustavat, sparraavat ja tekevät korvaamattoman arvokasta kampanjatyötä. Pyysin muutamia tukijoitani pitämään lyhyen hissipuheen puolestani - ja tällaisia niistä tuli. Kiitos Henna, Mikael, Tuula, Katri, Ville, Kristiina, Juho ja Elina tuestanne ja kauniista sanoistanne.

Videot on kuvattu toukokuussa 2021.
Mervin ja Merin kuntavaalivideot: Keskustelua liikunnasta

Yhteistyötä yli puoluerajojen. Pallottelimme vihreän ehdokaskollegan Meri Löyttyniemen kanssa ajatuksia liikunnasta, hyvinvoinnista ja kaupungin roolista hyöty- ja kuntoliikunnan mahdollistajana. 

Kolmen yhteisen videon sarja on kuvattu helmikuussa 2021.
Mervin ja Merin kuntavaalivideot: Keskustelua koulutuksesta

Yhteistyötä yli puoluerajojen. Keskustelimme vihreän ehdokaskollegan Meri Löyttyniemen kanssa opetuksesta ja koulutuksesta Espoossa. 

Kolmen yhteisen videon sarja on kuvattu helmikuussa 2021.
Mervin ja Merin kuntavaalivideot: Keskustelua ilmastonmuutoksesta

Yhteistyötä yli puoluerajojen. Keskustelimme vihreän ehdokaskollegan Meri Löyttyniemen kanssa Espoon hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisesta vuoteen 2030 mennessä, hankintojen ilmastokriteereistä, omista ilmastoteoistamme ja muusta ilmastonmuutokseen liittyvästä. 

Kolmen yhteisen videon sarja on kuvattu helmikuussa 2021. 
Yritysmyönteinen kaupunki

Kävelymaraton Espoon valtuustoon osuus 5/5. Keskustelimme Saija Äikkään kanssa yrittäjyyden tukemisesta kunnissa. Puheenaiheina olivat mm. mikä tekee alueesta yritysmyönteisen, mitä kaupunki voi tehdä edistääkseen yrittäjyyttä ja mitä hankintoja tehtäessä pitää ottaa huomioon. Lopussa pohdimme myös, millaista kuntapolitiikka on ja mitä se tekijöiltään vaatii.  Tällä osuudella ilta Espoossa ehti jo pimentyä - juttu kuitenkin luistaa hämärässäkin. 

Video on kuvattu 14.2.2021.
Keskustelua opetuksesta ja kulttuurista

Kävelymaraton Espoon valtuustoon - osuus 4/5. Keskustelimme Espoon opetus- ja kulttuuripalveluista yhdessä opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan entinen pj:n Sanna Lauslahden ja kulttuurilautakunnan jäsenen Ville Virkkusen kanssa. Ehdimme pohtia mm. mikä on maailman parhaan opetuksen salaisuus, onko koulukiusaamisen ehkäisemiseksi tehtävissä vielä nykyistä enemmän, mitä kaikkea Espoo tarjoaa kulttuurin ystäville - ja monia muita kysymyksiä. 

Video on kuvattu 14.2.2021.
Kuntavaaliasiaa kävelyretkeltä

Kävelymaraton Espoon valtuustoon - osuus 3/5. Juttuseurana ehdokaskollegat Henrik Vuornos, Kai Mykkänen ja Joel Vanhanen. Meitä kaikkia yhdistää nuorisovaltuustotausta - ja löytyipä meiltä monia yhteisiä näkemyksiä myös Espoon kuntapolitiikkaan. Kävelyn aikana ehdimme keskustella mm. nuorten osallisuudesta, koulutuksesta, harrastuksista ja lähiluonnosta. 

Video on kuvattu 14.2.2021.
Kohti vähäpäästöistä liikkumista

Kävelymaraton Espoon valtuustoon - osuus 2/5. Kulkevatko kaikki autot tulevaisuudessa sähköllä? Onko päästötön liikenne realistinen tavoite? Ovatko kevyen ja julkisen liikenteen kehittäminen ja autoilun kehittäminen keskenään vastakkaisia tavoitteita? Ja miten tämä liittyy kuntavaaleihin? Muun muassa näistä asioista keskustelimme kävelymaratonin aikana Autotuojien toimitusjohtaja Tero Kallion kanssa. 

Video on kuvattu 14.2.2021.
Kävelymaraton Espoon valtuustoon

Kävelymaraton Espoon valtuustoon - osuus 1/5. Intro päivään. Keskustelua mm. politiikan keskustelukulttuurista ja yhteistyöstä yli puoluerajojen. Juttuseurana Anna Tallgren ja Henrikki Halme. 

Video on kuvattu 14.2.2021.
Liikuntaan panostaminen lisää hyvinvointia

Espoon keskuspuistossa hiihdellessä ehti miettiä, miten tärkeitä liikunta- ja kulttuuripalvelut ovat ihmisten hyvinvoinnille. Niihin panostaminen maksaa itsensä takaisin, kun ihmiset pysyvät henkisesti ja fyysisesti hyvässä kunnossa. 

Video on kuvattu tammikuussa 2021.
Futisstadion Espooseen

Jalkapalloihmisenä ja kuntavaaliehdokkaana minulta kysellään usein, missä Tapiolan jalkapallostadionin kanssa mennään. Kokosin videolle tietoja tilanteesta ja omia ajatuksiani asiasta. Tehdään tästäkin futisunelmasta totta!

Huom. Kuulun Palloliiton HatTrick-työryhmään, jossa käsitellään olosuhteiden kehittämistä, ml. jalkapallostadionien kehityshankkeita. Videolla esitetyt mielipiteet ovat kuitenkin täysin omiani.

Video on kuvattu joulukuussa 2020.
Kulttuurikeskustelu - taide luo kasvua

Keskustelimme teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantalan kanssa kulttuurista, taiteesta ja luovasta sisällöntuotannosta kasvun ja työllisyyden luojina.

Video on kuvattu helmikuussa 2019.
(c) Mervi Katainen
Muotokuvat: Mikko Mäntyniemi
Tiimi- ja tapahtumakuvat: vaalitiimiläiset
Osumalaskuri: 167439